Recenze stavebního systému IZOLOX

Ptali jsme se našich zákazníků, jak jsou spokojení s bydlením v domě ze stavebního systému IZOLOX. Více informací a zkušeností se dozvíte níže přímo od našich zákazníků.


Dobrý den,

byl jsem živnostník v oblasti stavebnictví a jiných odvětví, který v důsledku velmi vážné nemoci musel ukončit činnost a tím pádem opustit dům, ve kterém jsem já i manželka měl hlavní zdroj obživy. Vyvstal problém co dál? Potřeboval jsem bezbariérový dům a žena svou místnost k podnikání. Objeli jsme spoustu domů, veletrhů, vzorových domů, a nakonec jsem si sám udělal hrubý náčrt toho, jaké parametry by měl náš nový dům splňovat. Poté nastalo dilema-dřevostavba, či jiné řešení? Zvítězil zdravý rozum a rozhodli jsme se pro kteroukoli variantu, jen ne dřevostavbu. Jelikož tento druh stavby je vzhledem k dlouhodobému využití, které preferuji, nedostačující a rozhodli jsme se pro jinou variantu. Na internetu nás zaujala koncepce firmy FUTUR. Kontaktoval jsem pana Ing. Černého, zdali je možné u jejich firmy požadovat stavbu dle svého návrhu projektu. Byl jsem mile překvapen reakcí majitele, který mi sdělil, že je to bez potíží a že se sejdeme k bližšímu jednání. To proběhlo v rodinné atmosféře v Chrudimském sídle firmy. Požadavky, které jsem měl, si pan Černý s trpělivostí vyslechl a ujistil mě, že celou věc posoudí s architektem a že se se mnou brzy spojí.

A slovo brzy dodržel. Dojeli se podívat na pozemek, sdělili mi podrobnosti ohledně koordinace výstavby a dohodli jsme se, jak bude vše postupovat v případě dodání stavebního povolení. A opravdu jak řekli, tak také bylo. Stavební povolení jsem získal 13. září 2018, 14. září firma nastoupila a od prvního kopnutí do země, vylití pasů, základové desky až po předání hrubé stavby uplynul pouhý měsíc!

Vše dle harmonogramu, slíbených termínů až po předání hrubé stavby v den, kdy byl plánován konečný datum předání.

Kdykoliv jsem měl potřebu se o čemkoliv se poradit, či vysvětlit, byl mi pan Černý, pan architekt, či pan Černý mladší kdykoliv k dispozici a vše, co jsem potřeboval řešit, mi vysvětlili a nestalo se, že bych s jejich radou byl nespokojen či nerozuměl jejich výkladu.

Nerad bych vynechal i chlapy, co se účastnili fyzicky výstavby mého domu, parta na základy i parta, která dělala hrubou stavbu, tak předčila moje očekávání. Prima kluci, bylo na nich vidět, že to umí a že je to baví. Poté přišla hodina pravdy. Lití betonu do věnce, kterému dozoroval pan Černý mladší. Vše klaplo na výtečnou!! Tím jsem si myslel, že vše končí a nekončilo.

Chlapi celou stavbu prošli, vše uklidili a až poté mi předali staveniště. 

Smekám, jelikož toto jsem opravdu nečekal! 

Kdokoliv se mě zeptá, zda jsem byl spokojen s firmou FUTUR, tak se ode mně doví, že jsem nebyl spokojen, ale dozví se, že jsem byl maximálně spokojen. Děkujeme.

Richard a Dagmar Švehlovi, Slavkov u Brna

Září 2018

PS:

Viděli jsme stavby různých kultur, ale nejlepší jsou od firmy FUTUR!

Svehla-Slvkov-u-Brna

Po rozhodnutí postavit si dům jsme zakoupili parcelu a následovala rozvaha o typu domu a technologii stavby.

Prohlédli jsme mnoho internetových stránek a přečetli hodně diskuzí. Mezi navštívenými stránkami byla i firma FUTUR s.r.o. Vylučovací metodou nám nakonec tato firma zůstala jako potencionální dodavatel hrubé stavby RD. Důvodem byla hlavně technologie ztraceného bednění IZOLOX, jejíž hlavními přednostmi je rychlost stavby a nižší cena při zachování tepelně izolačních vlastností na úrovni nízkoenergetického domu.

Kontaktovali jsme firmu FUTUR a sjednali si návštěvu. Jednání s panem Ing. Černým bylo konstruktivní, upozornil nás na některé naše chybné představy a respektoval naše požadavky na případné změny projektu. Ze schůzky jsme odcházeli s dobrým pocitem. Následovala další schůzka tentokrát za účelem podpisu smlouvy o dílo. Ing. Černý s architektem nás navštívili s tím, že si prohlédli parcelu a následně jsme probrali veškeré náležitosti ohledně úprav projektu a požadavků na získání stavebního povolení. Závěrem jsme podepsali smlouvu o dílo.  Stavební povolení jsme si zajistili sami. Ve sjednaném termínu zahájení stavby přijela firma FUTUR, s jejich stavbyvedoucím jsme podepsali předání a převzetí staveniště a pak už jsme se jen chodili dívat, jak stavba pokračuje. Naše základová deska byla složitá, protože stavíme ve svahu a na suťové navážce, přesto byla hotová za 4 týdny s tím, že se v rámci těchto čtyřech týdnů čekalo až v České Lípě opraví betonárku. Pak následovala stavba z IZOLOXu a po deseti týdnech po dokončení základové desky, přesně dle smlouvy, jsme přebírali hrubou stavbu se střechou, okapovými žlaby, komínem a rozvody kanalizace. Průběh stavby jsme kontrolovali a měli dotazy, vše nám bylo vysvětleno k naší spokojenosti. Naše doplňující požadavky – průchod pro stoupačky a otvor pro přisávání vzduchu do krbových kamen, byly realizovány v rámci dohodnuté ceny. Zde bychom chtěli pochválit vstřícné jednání a přístup pracovníků firmy FUTUR, ať už se jedná o stavbyvedoucího pana Černého ml., montážníků na stavbě IZOLOXu nebo pracovníků na základové desce.

Každému, kdo by si chtěl nechat postavit hrubou stavbu RD technologií IZOLOX firmu FUTUR rozhodně doporučujeme.

 

Děkujeme firmě FUTUR za skvěle odvedenou práci.

Iva a Jaroslav Režovi

Česká Lípa, říjen 2018

Michaela-s-garazi-1

 

Na ,,stará kolena" jsme se rozhodli prodat byt a odstěhovat se do vlastního domečku. Byli jsme ovšem lehce skeptičtí, co se týče výběru stavební firmy, neboť naše zkušenosti z minulosti nebyli zrovna nejlepší... Ale když už jsme vybrali pozemek, museli jsme vybrat i stavební firmu. Obešli jsme několik stavebníků/firem, nechali si udělat nabídky a studovali nabízené materiály.

Nakonec jsme vybrali Futur a nelitujeme! Kromě výhod stavebního materiálu IZOLOX a postupů pro nás byl důležitý i osobitý přístup a seriózní jednání pana Černého.

Jen pro představu náš sen se začal plnit 5. června a 10. září jsme přebírali celou hrubou stavbu se střechou. Vše postupovalo dle domluvených pravidel, financování mělo svůj pevný řád-platba vždy až po dodání určitého materiálu.

 

Nyní pokračujeme dál a budeme doufat, že i přes ,,vysoko nastavenou laťku" panem Černým dům dostavíme k plné spokojenosti.

 

manželé Vyroubalovi

 

Pardubice září 2018

Vyroubalovi_Gita_Trebosice

Vážení, 

 

pokud čtete těchto několik řádků, tak věříme, že jste tam kde jsme byli my přibližně před rokem, kdy jsme se rozhodovali, s kým postavíme náš vysněný domeček a jestli nám bude stačit firma na hrubou stavbu a následné dodělávání s řemeslníky, anebo jestli si pořídíme dům na klíč. Druhou otázku necháme na Vašem zvážení, ale k první otázce řekneme jednoznačně, stavte se společností FUTUR. 

Kromě toho, že nabízejí u nás prakticky unikátní technologii výstavby, ve které máte prakticky zateplení domu v ceně, tak především jde o to, jakým stylem tato společnost funguje. Pan Černý i jeho syn jsou naprosto féroví, přímí a slušní lidé, o kterých jsem si kdysi myslel, že ve stavebnictví vymřeli. Navíc každý pracovník se kterým jsem se setkal, vystupoval příjemně zdvořile a všechny moje dotazy, připomínky a jiné byli zodpovězeny naprosto věcně a srozumitelně.

Dá se v jednoduchosti říci, že po zpracování projektové dokumentace a předání souhlas s ohlášeným stavebním záměrem (stavební povolení) jsme jednou týdně přijeli na stavbu vše zkontrolovat a podívat se na postup prací. Prakticky po třech měsících jsme si převzali již hotovou hrubou stavbu se střechou. Za celou tu dobu výstavby jsme měli jen jednu víceméně reklamaci spočívající v tom, že v jednom místě jsme chtěli nižší okno a v typovém domě zde bylo okno vysoké, které se začalo stavět. Po naší připomínce jsme o týden později našli okno požadovaných rozměrů s omluvou, že jsou montážníci zvyklí na typový rozměr a jen si to neuvědomili. 

Líbilo se nám hlavně to, že všichni u práce přemýšleli a dokázali poradit, či navrhnout řešení jak v projektu, tak i na stavbě jako takové. U každé práce se přemýšlelo, a tak je vše zpracováno a postaveno s rozmyslem a inteligencí. Montéři, co stavěli byli ohleduplní, rozumní a precizní.

Co hlavně chceme tímto říci je, že za celou dobu stavby jsme nenašli nikdy ošizenou nebo odbytou práci. Všechny naše dotazy byly zodpovězeny s trpělivostí. Domluva byla rychlá a efektivní. Sice nemáme dům na klíč a musíme si práci dál plánovat, ale za spolupráci se společností FUTUR to stoprocentně stálo. Vše bylo naprosto precizní a skvěle odvedené a nikdy nebudeme schopni panu Černému a jeho týmu dostatečně poděkovat za tak skvělou práci, co u nás odvedl a také za trpělivost a ochotu, kterou celou dobu s námi měl. Pokud se nás někdy někdo zeptá na deset nejlepších rozhodnutí v našem životě, tak stavět se společností FUTUR bude rozhodně mezi nimi.

S pozdravem,

Kočičkovi

Brno, Srpen 2018

Kocickovi_Bohutice_Michaela

 

Dobrý den, 

známe se už pět let, během kterých jsme s přítelkyní stihli pořídit dva pozemky, jeden prodat, pořídit si první a druhé dítě. Hrůza, jak to letí. Když jsme spolu poprvé seděli v Praze u kávy a vy jste mi vysvětloval co a jak, tak mě ani ve snu nenapadlo, že postavit dům v CHKO bude trvat tak dlouho. (pro šťouravé čtenáře doplním, že se jedná o dům ve vesnici o 1 500 obyvatelích, takže žádné zvěrstvo uprostřed lesů). 

Nicméně zpátky na začátek. Moc dobře si vzpomínám, když jste nás vzal na stavbu, kterou jste zrovna prováděli, abyste nám na živo ukázal, jak všechno vypadá. První, co se mi vždycky vybaví je, že to na stavbě vonělo dřevem a uvnitř bylo příjemně. Vím, je to strašně subjektivní, ale když prostě hledáte, v čem budete bydlet, tak rozhodují i maličkosti. No a druhé co se mi vybaví je váš pobavený výraz, když jste na nás čekal před rozestavěným domem v holínkách a my dorazili jako správní Pražáci v polobotkách a lodičkách.

Možná je dobře, že tohle píšu až s odstupem, protože vaše firma byla první, která na stavbě pracovala. Po vás přišlo několik dalších, a tak mám srovnání… Ze kterého vycházíte suverénně nejlépe. Nikdy jsem nemusel nikoho nahánět, všechno bylo tak, jak jsme se domluvili a co mi dneska už přijde neuvěřitelné, tak bylo vše hotové v termínech, které jste mi řekli. 

Když jsem jel v 8 hodin ráno okolo, stavělo se. I když jste si užili asi nejhorší počasí z celého roku, kdy foukal vítr, pršelo, sněžilo, tak se pořád stavělo. Klobouk dolů, před všemi, kteří tam byli. Tohle byly opravdu zaslouženě odpracované peníze.

Rád bych napsal taky něco negativního, aby to nevypadalo tak hloupě, ale nic mě nenapadá. Fakt ne. Možná, kdybych opravdu hodně chtěl, tak jsem postupem času našel drobnosti v projektu, ale za prvé vím, že za to nemůžete vy a za druhé, že je prostě typový a člověk nemůže čekat zázraky. 

 

Mějte se krásně a přeji vám jen to nejlepší. 

Radomír Kolínský

červen 2018

 Kolinsky_Hudlice_Milan

 

Dobrý den,

 

Pro stavební firmu FUTUR s.r.o. jsme se rozhodli, protože nás zaujal systém IZOLOX. Na schůzce s panem Ing. Černým nám byly vysvětleny technické parametry systému a my jsme se díky tomu rozhodli bez váhání pro firmu Futur.

Vybrali jsme si typizovaný dům Michaela a projekt jsme si nechali upravit podle našich představ. Domluvili jsme se s panem inženýrem, že si necháme postavit hrubou stavbu a zbytek doděláme svépomocí.

Stavbu jsme zahájili 8.1.2018 výkopovými pracemi pro základovou desku. Díky perfektní návaznosti všech prací jsme v polovině dubna přebírali hrubou stavbu.

Veškerá komunikace se zástupci firmy i jednotlivými pracovníky byla naprosto profesionální a když se vyskytly drobné nedostatky, byly firmou vyřešeny velmi rychle k naší spokojenosti.

Stavební společnost FUTUR s.r.o. bychom rádi doporučili všem lidem, kteří chtějí bydlet rychle a kvalitně. Tímto ještě jednou děkujeme všem zúčastněným, kteří se podíleli na naší stavbě.

S pozdravem

manželé Záveských

červen 2018

Michaela_Jabkenice

Dobrý deň,

firmu FUTUR som navštívil už v zime 2017. Tu mi bola prezentovaná ich technológia výstavby domov, ktorá ma ihneď zaujala, a bolo rozhodnuté. Výber konkrétneho projektu ma potrápil oveľa viac, preto finálne rozhodnutie padlo až začiatkom leta. Legislatívna časť príprav zabrala značný čas a preto sa realizácia spustila až začiatkom roka 2018. Počasie a teploty nám priali, takže krátko po získaní stavebného povolenia sa mohla začať výstavba, ktorá bola dynamická a dobre odkomunikovaná. S pánom Černým sa jednalo na vysokej úrovni v priateľskom duchu a preto nebol problém vyriešiť akékoľvek požiadavky.

Ak si niekto neviete rady s výberom technológie pre stavbu domu, určite odporúčam zvážiť stabilitu betónovej stavby na mieru so skvelými tepelne izolačnými vlastnosťami systému Izolox.

 

Ing. Ladislav Majirský

Lázně Bohdaneč

Červen 2018

Iva_izolox3

Dobrý den,

 

naše cesta stavěním začala v roce 2016, kdy jsme zjistili, že čekáme miminko. Zprvu jsme přemýšleli nad koupí bytu v Praze, ale tím, že přítelkyně dostala pozemek kousek za Prahou, bylo vše jasně rozhodnuto, budeme stavět baráček. Dlouhé hodiny vysedávání u počítače a rozmýšlení z čeho budeme stavět a jak by vlastně náš dům měl vypadat nás zavedlo až na internetové stránky FUTUR, kde jsme se na první pohled zamilovali do domečku Gita. Kontaktovali jsme pana Ing. Černého a sjednali si schůzku v Pardubicích. V kanceláři nám pan Ing. Černý vše vysvětlil, ukázal, a hlavně si vyslechl náš názor a požadavky, poté nás zavezl právě na rozestavěný barák, kde jsme si mohli vše reálně ohmatat a podívat. Cestou z Pardubic jsme byli už rozhodnuti, že firma FUTUR a systém IZOLOX je to pravé pro náš budoucí život. Jak už to, tak bývá v té naší malé zemi, tak když už jsme měli vše proto, abychom mohli začít stavět, nastal problém z vedení obce. Z čisté závisti a lidské hlouposti nám nechtěli vydat povolení ke stavbě. O všem jsme informovali pana Ing. Černého, kterým nám bylo řečeno, ať vše v klidu vyřídíme a neztrácíme hlavu a naději. Po více jak roce právních bojů jsme mohli konečně začít stavět. Musíme vyzdvihnout skvělý přístup pana Ing. Černého, kdy po celý více jak rok s námi zůstával v intenzivním kontaktu. Nastal den D, bylo 19.února 2018 a my konečně začali stavět, díky skvělé sehranosti a šikovnosti lidí z FUTURu šlo vše jako po másle a my hrubou stavbu bez střechy měli postavenou dřív, než jsme se stačili rozkoukat. Dnes si na stavbě děláme vše svépomocí a není to už taková legrace, ale představa o našem bydlení v domečku Gita nás žene dál. 

 

Rádi bychom poděkovali všem z firmy FUTUR za skvělý lidský a pracovní přístup. 

S pozdravem Löffler a Postránecká 

 

Červen 2018 

Postranecka_Loffler_Sazena_Gita

Dobrý den, 

rádi bychom se s vámi podělili o zkušenost s firmou FUTUR s.r.o. a se stavebním systémem IZOLOX. Po dlouhém hledání a po několika jednáních s různými firmami jsme na internetu natrefili na firmu FUTUR.

Velmi nás zaujal projekt RD Michaela ze systému Izolox. Přes telefonický kontakt jsme se spojili s panem ing. Jiřím Černým, se kterým jsme si domluvili schůzku v jeho firmě. Tam nám perfektně vysvětlil stavbu z materiálu a provedl nás rozestavěným domem, na kterém jeho firma právě pracovala. Trpělivě odpovídal na naše všetečné otázky, které se týkaly materiálu a samotné výstavby. Vše nám dopodrobna vysvětlil a ukázal. Také nám nabídl a umožnil prohlídku stejného domu v jiném městě, kam jsme se na jeho doporučení odebrali. Paní majitelka nám o tomto systému řekla své zkušenosti a provedla nás celým domem.

Jednání s panem Ing. Černým bylo vždy velmi příjemné. Byli jsme definitivně rozhodnuti. Po domluvě a menších změnách v projektu dle našich představ jsme mohli začít stavět. Stavba začala 12. 3. 2018. A tím začal pracovní koncert řemeslníků firmy FUTUR. Vše do sebe zapadalo od přivezení materiálu přes samotnou stavbu až k finálnímu dokončení stavby, kdy po dvou měsících nám firma předala hrubou stavbu včetně střechy.  

Chtěli bychom touto cestou poděkovat šikovným řemeslníkům za velmi pečlivou a poctivou práci na našem RD a pánům Jiřímu a Davidovi Černým mnohokrát poděkovat za preciznost, velmi příjemné jednání a hladký průběh stavby.

Jsme velmi spokojeni a doporučujeme firmu FUTUR pro realizaci dalších RD

 

Manželé Křížovi (Chomutov)

Květen 2018

Michaela_m

Dobrý den,

 když jsme zvažovali z čeho postavit náš budoucí domov, Izolox byla jen jedna z mnoho možností.  Je složité porovnat všechny stavební, mechanické, termoizolační a finanční aspekty dostupných stavebních systémů. Naše nerozhodné poletování od jednoho k druhému skončilo po návštěvě u pana Černého ve Futuru, kde již cestou k autu jsme byli rozhodnuti, kdo a z čeho nám tu naši chaloupku postaví.

Koketovali jsme s několika typovými domy, ale nakonec jsme skončili u vlastního návrhu, který nejlépe vyhovoval jak našim představám, tak i představám stavebního úřadu o podobě budoucí výstavby v dané lokalitě. Naši představu zdatně zpracoval pan architekt Vojtěch do podoby slučitelné se systémovými prvky IZOLOXu s velkým důrazem na zachování naší představy. To bych tu rád vyzdvihl, protože z mého okolí vím, že to rozhodně není běžné.

Samotná realizace probíhala bez problémů. Práce samotné provádějí opravdu zruční, velmi zkušení a ochotní pracovníci, po kterých to nemělo cenu ani kontrolovat. Pobíhal jsem tam s metrem celkem intenzivně, ale na celé hrubé stavě jsem nenašel větší odchylku než 2 cm s tím že, tak cca 95 % rozměrů zcela odpovídá projektu. Když porovnám s kamarády, co také staví, tak jsem nemusel řešit jediný problém, jedinou chybu nebo dokonce jen nepříjemnost. Vše probíhalo hladce a člověk se mohl jen kochat, jak se budoucí domov zhmotňuje takřka před očima.

Firma Futur v našem případě realizovala pouze hrubou stavbu bez příček a střechy. Nyní již máme dokončenou střechu osazená okna a vnější dveře, hydroizolace a zahajujeme výstavbu příček. Mohu tedy okomentovat pouze návaznost dalších řemesel jen do tohoto bodu a není moc, co vytknout. Snad jen, že jeden ze dvou čistících vstupů do kanalizace z podkroví se podařilo na půl umístit do jedné z budoucích příček, ale to není nic neřešitelného.

Závěrem bych to rád shrnut jen velkým poděkováním oběma pánům Černým, panu architektu Vojtěchovi a všem kdo se na naší stavbě podíleli. V této důležité životní otázce jsme s Futurem neudělali chybu.

Zdraví,

Jíchovi, Brtnice

Březen, 2018

Jicha_izolox

Dobrý den, 

rádi bychom se s vámi podělili o zkušenost s firmou FUTUR s.r.o. a se stavebním systémem IZOLOX. Po dlouhém hledání a po několika jednáních s různými firmami jsme náhodou natrefili na firmu FUTUR. Zalíbil se nám projekt na bungalov GITA. Cestou k rodičům jsme zahlédli nově postavenou hrubou stavbu domu ze systému Izolox. Ze zvědavosti jsme oslovili paní majitelku, která nám o tomto systému řekla své zkušenosti a provedla nás celým domem. Velice chválila jednání a spolupráci s panem Černým z firmy FUTUR. Oslovili jsme tedy pana Černého a sjednali si s ním schůzku. Jednání bylo velmi příjemné. Vše nám znovu dopodrobna vysvětlil a ukázal. Po této schůzce jsme byli definitivně rozhodnuti. Po domluvě a menších změnách v projektu dle našich představ jsme mohli začít stavět.

Stavba začala i přes velkou nepřízeň počasí podle plánu 5.10. 2017. Na nic se nečekalo, návaznost prací na domě byla dobře zorganizovaná a vše probíhalo podle plánu. Během stavby jsme si uvědomili, že bychom potřebovali malé změny. I v tom nám bylo vyhověno. Hrubá stavba včetně střechy byla dokončena 10.1.2018.

Moc jsme byli spokojeni a panu Černému a firmě FUTUR moc děkujeme!

Rodina Štaflova

Únor 2018

Gita Staflovi

Dobrý den.

Před dvěma roky jsme se rozhodli, že budeme stavět. Jezdili jsme, hledali na internetu, ptali se a počítali, jaká varianta pro nás bude nejlepší. Nalezli jsme firmu FUTUR. Varianta hrubé stavby na klíč, se nám od prvopočátku zamlouvala, stejně tak i stavební systém IZOLOX. Sjednali jsme si schůzku, kde nás pan Ing. Černý seznámil se stavebním systémem IZOLOX a s průběhem stavby a bylo rozhodnuto.  Vybrali jsme si dům Barunka, který se nám od začátku líbil nejvíce. Měli jsme několik změn oproti stávajícímu projektu. Projektanti vše upravili tak, jak jsme si představovali. Samotná stavba, to už byla radost se dívat, jak to přibývá. Vše proběhlo bez problémů v daném termínu. Kdybychom se měli znovu rozhodovat, s kým stavět, nic bychom neměnili, byli jsme spokojeni a můžeme jen doporučit.  Chtěli bychom poděkovat firmě FUTUR za prvotřídní a profesionální práci kterou odvedli.

Rodina Novotných

Únor 2018 

Barunka Novotn

Dobrý den,

rádi bychom se podělili o zkušenost s firmou Futur. Koupili jsme pozemek, na kterém jsme si chtěli postavit náš vysněný dům. Se stavbou domu jsme, jako asi většina, neměli žádnou zkušenost, a tak jsme hledali spolehlivou firmu, která by nám dům rychle a kvalitně postavila.

Začali jsme zjišťovat informace o materiálu, který by byl pro stavbu našeho domu nejvhodnější, a protože naši známí mají dům z podobného materiálu (a život v něm si už pár let vychvalují), naše pátrání se ubíralo směrem k IZOLOXu. Líbilo se nám, že splňuje naše požadavky – tedy rychlá výstavba a dle recenzí i precizně provedená.

Když jsme kontaktovali p. Černého a domluvili s ním schůzku, hned jsme poznali jeho vstřícnou povahu. Na první setkání jsme dorazili o dost později – ono naplánovat cestu do vzdáleného města po pracovní době nebyl nejlepší nápad. Ale p. Černý bral vše s úsměvem.  Seznámil nás s vlastnostmi materiálu, zodpověděl nám všechny dotazy a měli jsme možnost navštívit rozestavěný dům opodál.

A po této schůzce jsme již měli jasno.  Stavět s někým, kdo má pochopení pro druhé, trpělivost a velké srdce, bylo jasné znamení J

Vybrali jsme si dům Tamara, ve kterém jsme si udělali spoustu vnitřních úprav, ale pro nikoho to nebyl žádný problém. Nechali jsme si přistavit i parkovací stání, které původně v projektu nebylo. Také bych ráda vyzdvihla komunikaci přes emaily, na které oba p. Černí vždy velmi rychle reagovali. Problém nastal až při návštěvě stavebního úřadu, kde náš dům nesplňoval poměrem stran požadavky daného územního plánu. Naštěstí jsme vše společně s projektantem vyřešili, a povolení jsme nakonec přes zimu získali.

Když jsme se na jaře všichni zase setkali na pozemku a začínali jsme stavět, věděli jsme, že jsme se rozhodli správně. Na místě byli všichni včas (i navzdory vzdálenosti našich měst) a hned zaměřovali, kopali, propočítávali … A tak to šlo víceméně až do konce výstavby.  Každý den jsme se těšili, jaký posun na stavbě zaznamenáme, a musím říct, že takovou rychlost jsme nečekali. Obzvláště první parta jela od rána až do večera a výsledky byly ohromující. Vše bezvadně propočítané a přesné. Jen jedna výtka by padla na střechu – při rychlosti práce jsme nezaznamenali absenci izolace mezi jednotlivými trámy, což teď doděláváme pracně sami. To bychom si příště určitě pohlídali, mohlo se to udělat hned, bez problémů, při pokládce trámů. Je to však naše nepozornost, určitě bychom se s partou střechařů domluvili.

Děkujeme firmě FUTUR, díky nim nám na pozemku po pěti měsících stojí krásný dům, dnes už i s okny a příčkami, a těšíme se, až v něm budeme moci bydlet. J

Mgr. Zuzana Horčičková, Ing. David Takáč

Říjen 2017

Tamara_Bitouchov

 

 

Dobrý den všem zájemcům o výstavbu rodinného domu.

Dovolte mi abych se s Vámi také podělil o naše zkušenosti s výstavbou hrubé stavby rodinného domu se společností FUTUR s.r.o.

Obdobně jako vy i já s manželkou jsme přibližně před rokem procházeli všechny dostupné zdroje a hledali optimální variantu rodinného domu pro naši 5-ti člennou domácnost. Přestože již máme za sebou stavbu jednoho rodinného domu z klasického materiálu – Porotherm, hledali jsme i jinou alternativu, především s cílem úspory místa s ohledem na velikost pozemku v Praze. Zvažovali jsme dřevostavbu, ale nakonec jsme dali přednost materiálu IZOLOX, který obdobně jako sendvičová konstrukce dřevostaveb v sobě již zahrnuje izolaci, ale přitom zachovává přednosti zděného domu. V katalogu společnosti FUTUR nás dispozicemi a jednoduchými liniemi, bez zkosených zdí podkroví a střešních oken, oslovil dům Čestmír s garáží.

V průběhu společných schůzek nás pan Černý ochotně seznámil se stavebním materiálem, průběhem výstavby a navštívili jsme rovněž referenční stavbu, což podpořilo naše rozhodnutí stavět se spol. FUTUR. Stavba byla zahájena v polovině listopadu 2016, v důsledku mrazů musela být výstavba v zimních měsících přerušena, nicméně hrubá stavba byla hotova a předána již v měsíci březnu 2017. V průběhu stavby vše probíhalo bez jakýchkoliv problémů, pan Černý, případně jeho syn, který řídil vlastní výstavbu, byli vždy vstřícní k našim požadavkům.

Tímto bychom chtěli ještě jednou poděkovat zaměstnancům spol. FUTUR za provedení stavby a všem případným zájemcům o stavbu rodinného domu můžeme firmu jenom doporučit.  

Jana a Milan Polákovi, Praha-Újezd u Průhonic

Červenec 2017

Cestmir_s_garazi_Strecha

Dobrý den,

Když jsme začali řešit stavbu domu, v první řadě jsme řešili z čeho dům postavit. Padl nám do oka systém Izolox a po prostudování spousty recenzí na internetu jsme narazili na firmu Futur a jejich typové domy. Padly nám do oka domy Michaela a Tamara. Nakonec jsme se rozhodli pro dům Tamara. Domluvili jsme si tedy schůzku s Ing. Černým, který nám na první schůzce vše vysvětlil, jak systém funguje, jaké jsou postupy atd. Ihned nás vzal do rozestavěného domu, kde jsme mohli vidět, jak vše vypadá v reálu. Dále nám dal poté ještě kontakt na lidi, kteří měli rozestavěný dům Michaela, vypravili jsme se tedy ještě tam a získali další znalosti a reference. Poté jsme začali řešit úpravy v projektu, s projektantem bylo jednání na vysoké úrovni, stejně jako s Ing. Černým. Vymysleli jsme si docela dost úprav, ale nic nebyl problém.  Přes zimu se povedlo vyřídit stavební povolení a hned jak skončily mrazy, začalo se stavět. Na základovou desku přijela první parta ze společnosti Futur. Realizaci měl na starosti p. David Černý. Máme na stavbě, řekl bych, dost přísný stavební dozor, který po dokončení základové desky říkal, že vše proběhlo naprosto precizně. Stejné hodnocení měl i pro druhou partu, která stavěla systém Izolox. Firmu Futur mohu jen doporučit, sám jsme byl překvapený, jak vše fungovalo. Komunikace s Ing. Černým i s p. Davidem Černým byla naprosto bezproblémová a vše šlapalo jak hodinky.

Ještě jednou moc děkuji za spolupráci, firmu Futur můžu jen doporučit

S pozdravem, Jan Rabyška 

Hradec Králové, květen 2017

Tamara_Cela_HS_2

Dobrý den

Na firmu Futur jsme narazili přes známého, který s ní také stavěl. Na internetových stránkách nám padl do oka typový projekt domu Eliška, který byl bez problémů upraven podle našich požadavků.
Výstavba probíhala rychle a byla dokončena v daném termínu. Během stavby se vyskytly i nějaké problémy, ale pan Černý je s námi řešil velmi pohotově a brzy byly všechny problémy vyřešeny.
Tímto bychom chtěli firmě Futur poděkovat za její přístup a doporučit i ostatním.

S pozdravem

Nikola Bohatová a Zdeněk Šašek

 

Červenec 2017

Eliska_hruba_stavba

Dobrý den pane Černý

Chtěli bychom touto cestou poděkovat pracovníkům Vaší firmy za dodržení očekávané kvality a zkrácení dohodnutých termínů výstavby i přes nepřízeň počasí. I pečlivý starosta obce Krhanic obdivoval rychlost výstavby a ohleduplný přístup k okolí při využívánítěžké techniky.

Ve stádiu stavebního povolení-při řešení přemrštěných požadavků hygienické stanice musíme ocenit kvalitu a vstřícnost Ing. Arch. Vojtěcha.

S poděkováním Dvořákovi

Červen 2017

Katka8

 

Na firmu Futur jsme narazili náhodou při hledání inspirace na projekt domu. Líbil se nám projekt domu Michaela a po prostudování stavebního systému Izolox jsme se rozhodli zadat zakázku firmě Futur. S jednáním jsme byli nadmíru spokojeni, mohli jsme se dopředu podívat do rozestavěného domu Michaela, abychom si udělali lepší představu, pan Černý nám vše ochotně vysvětlil a vedl nás krok za krokem, což se nám coby laikům velmi hodilo a jeho neustálý zájem nás poháněl vpřed při vyřizování všech dokumentů. Samotná stavební činnost byla naprosto profesionální, vše bylo perfektně zorganizováno, nedocházelo k žádným prostojům, dělníci pracovali samostatně, vše po sobě uklidili, mohli jsme kdykoli přijít na stavbu a na všechno se zeptat. V neposlední řadě musíme vyzdvihnout v dnešní době až neuvěřitelně vstřícný a osobní přístup ke klientovi, kdy nás firma Futur nehodila přes palubu ve chvíli, kdy banka ne naší vinou prodlužovala vyplacení hypotéky, s panem Černým se vždy dá mluvit na rovinu a každý problém má řešení. Můžeme tuto firmu opravdu jenom doporučit, nemáme jedinou výtku.

Stanislava a Jan Dlouhých

Duben 2017

 Dlouhy_Michaela

Dobrý den, 

chtěla bych poděkovat za velmi rychlé vyřešení mého životního snu - tedy vlastního domečku. Již od první schůzky jsem byla pevně rozhodnutá pro stavbu domu od firmy Futur, protože jejich jednání je naprosto rozdílné - upřímné a otevřené. Plně mi vyhovovalo i to, že se pan Černý přizpůsoboval mé pracovní době a nebyl problém řešit cokoliv i ve večerních hodinách, po telefonu či elektronicky.

Ve všech směrech bylo vyhověno mým požadavkům a že asi vždy nebyly jednoduché  (v typovém projektu jsme mám pocit zpřeházeli vše co se dalo). Ještě před zahájením projektování se byl na pozemku podívat pan Ing. Černý, který mi řekl jak by to viděl, poradil jak by to bylo nejlepší a hlavně mi jako ženské vše podstatné vysvětlil tak, že jsem to pochopila. Po vyjednání veškerého "papírování" začala stavba snu - od vykopání základů po střechu s komínem to trvalo necelé 4 měsíce a tudíž to nebrzdí další řemesla. 

V domku zatím nebydlíme, tudíž pohodlí ohodnotit zatím nemůžeme, ale pevně věříme, že vzhledem k tomu že je to vlastně pevná dřevostavba, bude bydlení na vsi krásné a příjemné. 

Přeji spoustu dalších spokojených zákazníků a ještě jednou DĚKUJI. Jsem ráda že i v dnešní době existují poctiví lidé.

 

Lenka Matoulková 

Duben 2017

 Matoulkova_Otik

Dobrý den,

z internetových stránek společnosti FUTUR nám hned padl do oka typový dům GITA, který jsme si ve spolupráci s architektem společnosti FUTUR trochu poupravili dle našich představ a možností našeho pozemku. Zkrátka ze 4+1 jsme si pro 2 osoby vyčarovali dům 3+1, který nám plně vyhovuje a umožňuje pohodlné bydlení s možností věnovat se i svým zálibám díky prostorné dílně. Dům byl postaven s tloušťkou izolace 20 cm jako nízkoenergetický.

S průběhem přípravy domu při plánování a projektování jsme byli velmi spokojeni, navržené úpravy byly včas a přesně provedeny k naší spokojenosti, včetně zakreslení do terénu a přípravy projektové dokumentace. Před vlastní výstavbou jsme si prohlédli hrubou stavbu jiného domu stavěného touto společností. V průběhu vlastní výstavby pracovníky společnosti jsme byli se vstřícným jednáním velmi spokojeni a s ohledem na nelehké podmínky letošní zimy byla hrubá stavba dokončena v potřebném termínu a vysoké kvalitě.

V současné době pokračujeme s vnitřními pracemi a jsme přesvědčení, že naše volba stavět dům systémem IZOLOX od této společnosti byla z hlediska užití i z hlediska budoucích provozních nákladů díky skvělým termoizolačním vlastnostem dobrá volba.

Proto si dovolujeme doporučit stavbu rodinného domu se společností FUTUR.

Marek Hejduk a Šárka Hudečková, únor 2017

 Hudeckova_Hejduk_Gita_Strasin

 

Dobrý den, 

chtěl bych se se všemi, kteří váhají, kterou firmu vybrat pro stavbu svého rodinného, podělit o několik mnou získaných zkušeností. 

V loňském roce jsem měl zpracovanou projektovou dokumentaci a vydané stavební povolení na stavbu dvougeneračního domu. Po úvaze zda tento dům realizovat, jsem se rozhodl pro změnu. Při brouzdání po internetu mě zaujala nabídka typových domů od firmy FUTUR. Na konci dubna jsem do firmy zavolal a po telefonátu s majitelem jsme se s manželkou vydali na schůzku.

Zde nás ochotně přijal velmi příjemný pan Černý, vysvětlil detailně používanou technologii a po nastínění našich představ přišel s velmi rychlým řešením.  Dům jsme rozšířili o garáž, část domu jsme podsklepili a vnitřně uspořádali dle našich představ. Vše zpracoval architekt, vydal kompletní dokumentaci a v červenci jsme zahájili stavbu. Dál již šlo všechno jako na drátku. Kamion navezl materiál, druhý den stavaři zahájili výstavbu a na konci  října byla hrubá stavba pod střechou.  Podotýkám, že morálka dělníků na stavbě byla obdivuhodná i přes vysoké teploty, které při výstavbě sklepa dosahovaly až 45° C.

Co se týká problémů během výstavby, vše bylo operativně řešeno okamžitě s panem Černým, nebo jeho synem ke všeobecné spokojenosti.  Po mých zkušenostech s firmou FUTUR mohu všem, kteří váhají s kým stavbu realizovat, firmu „FUTUR“ jen doporučit.

 Zdra

 Smolíkovi, leden 2017

 Smol_kovi_Gita_s_gar

Dobrý den,


když jsme s manželkou vybírali, jaký dům postavit, chtěli jsme dům s přidanou hodnotou. Nechtěli jsme dřevostavbu a betonový dům nás svými vlastnostmi velmi zaujal a věřím, že i v budoucnu, především po stránce úspor, silně uspokojí. Překvapilo nás, že FUTUR nemá prakticky žádné negativní reference a byl jsem tedy zvědav, jak bude celá spolupráce probíhat. Od firmy Futur jsme si nechali vypracovat projekt a následně postavit hrubou stavbu typu MILAN se střechou. Práce již skončila dle termínu a plánu. Chtěl bych tímto FUTURu a obzvláště panu Černému ze srdce za mne i za manželku poděkovat za jeho přístup i za přístup všech, kteří se na stavbě podíleli. Se stavbou domu jsem neměl zkušenosti a tedy měl pouze obvyklé předsudky ohledně řemeslnických prací a stavebních firem v ČR. Ale zkušenost s pracovníky FUTURu mne nabily téměř bezmezným optimismem. Zážitky, kdy přijdu na stavbu v 8 hodin ráno a dělníci tam už pracují a následně se na stavbě neohlášeně objevím o půl šesté odpoledne a dělníci tam stále pracují, a to bylo cca 30 stupňů ve stínu, to byl neuvěřitelný zážitek. A to nebylo jen jednou, ale prakticky po celou dobu stavby. Navíc žádní anonymní dělníci, ale lidé, kteří vše ochotně vysvětlili, měli časový plán, který téměř perfektně dodržovali, to byl průběh stavby z říše snů. Pan Černý byl na telefonu prakticky neustále a jakékoli dotazy a připomínky řešil obratem. Nemohu tak jinak, než  FUTUR doporučit ať už z hlediska dodržování termínů, plánů, kvality, a v neposlední - byť primární- řadě kvůli lidskému a partnerskému přístupu k zákazníkovi.

Štrbovi, Nymburk

leden 2017

trbovi_Milan

Dobrý den,

v srpnu 2015 jsme se rozhodli s manželem postavit dům, bylo to velmi rychlé rozhodnutí, jelikož jsme chtěli rekonstruovat domeček, ve kterém bydlíme a vyšlo by nás to přibližně cenově stejně jako postavit nový dům, rozhodli jsme se pro stavbu RD BEÁTA od společnosti Futur. Na společnost jsem natrefila úplně náhodou, četla jsem recenzi stavebníků, které mě velice zaujala.


S panem Ing. Černým jsem si domluvila koncem srpna schůzku. Na které nám velice dopodrobna vysvětlil, z čeho se ten materiál skládá a dokonce jsme se jeli podívat na rozestavěnou stavbu, kde nebyly okna, venku bylo teplo a v baráku bez oken bylo příjemně. Nemohli jsme tomu uvěřit s manželem a pořád dokola jsme opakovali jak je to možné.

Jenom na okraj, napsat referenci není tak jednoduché. Ale byla to samá chvála jak od topenáře, tak od  elektrikáře, jak je vše přesné a připravené. Jelikož jsem v životě nestavěla žádný jiný dům než tento od Vás, nemůžu ohodnotit jiné firmy, ale i přes to chci napsat, že touha po mém vysněném domečku byla větší než cokoli na světě. Než jsem se rozhodla s manželem stavět dům, neměla jsem, ani tušeni, že existuje materiál IZOLOX, a tak jsem se rozhodla hledat na internetu a objednávat si katalogy z různých firem. Ptala jsem se lidí, jak jsou spokojeni s dřevostavbou a podobně, než jsem narazila na Váši firmu. S každé strany jsem slyšela názory lidí, postav si zděný dům a máš to!!! Každý dříve si stavěl zděný a byl spokojený.  Lidé to říkají, protože nemají zkušenosti s jiným materiálem, ale my s manželem jsme přesvědčeni, že materiál IZOLOX  je naprosto ideální. Lidé se zastavují a koukají, z čeho je ten dům postavený a já dokážu básnit o něm třeba i dvě hodiny.

Jednání s panem Černým bylo vstřícné  a pokaždé kdy jsme si nevěděli rady, jak máme postupovat dál, byl ochotný nám poradit i o víkendu. Než jsme vyběhali povolení, trvalo to půl roku. Stavět se začalo 9. 05. 2016 a hotovo bylo 05. 08. 2016. Během tři měsíců jsme měli postavený barák od základu až po střechu.

Firmu Futur mohu jen vřele doporučit, vše proběhlo v termínu, bez komplikací.  

Tímto zdravím celý Tým, který se na naší stavbě podílel. Přeji firmě Futur hodně zájemců, rozhodně nebudou litovat.
 
Mansfeldovi z Charvatec, říjen 2016

Mansfeldovi_Be_ta

Dobrý den,

rádi se podělíme se zkušeností s firmou FUTUR. Pan Ing. Černý s námi projednal všechny varianty, byl velice vstřícný a komunikace během stavby byla absolutně bezproblémová. Domek byl postaven ve stanoveném termínu, kvalita perfektní. Můžeme jen doporučit ostatním a tímto firmě FUTUR i panu Ing. Černému moc děkujeme. Dana a Zbyněk Štanderovi

Opatovice nad Labem  říjen 2016

Gita_cela_HS

Dobrý den,

na firmu FUTUR jsme přišli díky dobrým zkušenostem známého. Na webových stránkách nás zaujal typový
domeček a po schůzce nás pan Černý mile překvapil svou ochotou a posléze i bezproblémovou komunikací
nejen přes e-mail.
Při řešení projektových úprav nebyl s ničím problém a vše, co jsme si vymysleli, nám do projektu
zakreslili a poté i postavili. Základovou desku jsme si postavili sami a i přes obavy o nedodržení
termínu předání stavby jsme ze strany pana Černého byli ujištěni, že se o pár dní můžeme bez obav zdržet.
Hrubá stavba byla postavena do 10 dnů, takže ani pozdější nástup na budování kvůli špatnému počasí
nakonec nevadil.Se spoluprácí jsme byli ve všech ohledech spokojeni a těšíme se, až v našem
nastávajícím domově budeme moci žít.


Špásová Adéla + Tumpach Štěpán
září 2016

Tumpach_p_sov_Eli_ka

Vážení spolustavitelé, 

rád bych se podělil o naše zkušenosti s firmou FUTUR a se stavbou hrubé stavby ze systému  IZOLOX. Poté, co jsme firmu oslovili, jsme se rychle domluvili na osobní schůzce s panem Černým, kde nám byla detailně vysvětlena technologie IZOLOX, včetně průběhu případné stavby a stanovena cena společně s dobou trvání stavby. Po vypracování projektové dokumentace na základě námi navržených půdorysů (nebylo nutností použít typové projekty) šlo již vše jako na drátkách. Samotnou stavbu jsme zahájili v polovině listopadu 2015 a včetně střechy byla dokončena koncem února. Pevně věřím, že nebýt pár týdnů špatného počasí a svátků, tak bylo hotovo ještě dříve, což je vzhledem k tomu, že byli stavbě přidělení pouze dva stavaři, skvělá práce. 

Celkově ve mně spolupráce s firmou FUTUR, respektive s panem Černým, zanechala jen samá pozitiva. Především komunikace právě s panem Černým byla vždy korektní a rychlá a hlavně velmi vstřícná, například s úpravami smlouvy o díle nebo jakýmkoli hloupým telefonickým dotazem i o víkendu :)

Vřele tedy firmu FUTUR doporučuji a jsem přesvědčen, že pokud se pro ni rozhodnete, bude ji doporučovat dále i Vy. 

Jaroslav Šmíd,

červen 2016 Praha

Smid_izolox

m_d_atyp

Dobrý den 

V roce 2014 jsem se rozhodl že postavím dům. Rozhodování,který a kterou firmu zvolit, nebylo jednoduché. Po poslání nabídek a telefonování, mejlování jsem se rozhodl pro firmu Futur.

Zavolal mi pan Ing. Černý, se kterým jsem dohodl veškeré podrobnosti a začali jsme řešit projekt. Projekt mi firma Futur upravila dle mých požadavků, bez problému vyřídíla veškěrá stavební povolení a začalo se v zaří stavět.

Stavba probílahala bez problému a i když se nějaké vyskytly, Ing. Černý je řešil za provozu a k mé spokojenosti . Ke konci listopadu byla hrubá stavba se střechou hotová přesně tak, jak firma Futur řekla .

Za mě bych určitě firmu Futur zvolil znova a mohu jí doporučit ostaním. Tímto děkuji Ing.J.Černému a pracovníkum kteří se na stavbě podíleli.

Děkuji Michal Kobr,

Ohrobec duben 2016

Ilona_Kobr_Hruba

 

Vazeni budouci stavebnici,

chtela bych se kratce podelit o me zkusenosti s firmou Futur a panem Ing. Cernym.

Jelikoz nyni dlouhodobe zijeme v zahranici, potrebovala jsem najit firmu, ktera bude flexibilni a ochotna komunikovat prevazne pres email.

Projekt jsme jiz bohuzel meli, ale pro firmu Futur to nebyl problem a vse prekreslili do systemu Durisol. S panem Ing. Cernym jsme meli jednu schuzku, kde jsme se domluvili na podrobnostech. Desku jsme pripravili na domluveny termin a dum stal bez vetsich problemu za 3 tydny i bez nasi pritomnosti. Chtela bych pochvalit rychlost, profesionalitu a presnost stavby. Pan Ing. Cerny vzdy a rychle odpovidal na me emaily a zodpovidal vsechny me dotazy ohledne prostupu stropem a jinych technickych problemu. Byl vzdy vstricny a flexibilni, cimz bych mu chtela podekovat.

Tem, kteri vahaji, zda se pro tuto firmu rozhodnout,  ji opravdu vrele doporucuji!!!

Reneta Hoppova s rodinou

Hoppov_atyp

 

Toto je příběh obyčejného člověka, který chtěl vyměnit bydlení v paneláku za zdravější a hezčí prostředí. Má volba padla na firmu Futur, která nabízela na internetu stavbu domů, které jsou ideálním kompromisem mezi dřevostavbou a klasickou zděnou stavbou. Recenze byly vynikající. Katalog mi přišel ihned za dva dny a bylo těžké si z té velké nabídky vybrat. Má volba padla na rodinný patrový dům Michaela. Vynikající poměr kvalita/cena/prostor. Pan Ing. Černý mi ochotně nabídl reálnou prohlídku hrubé stavby tohoto modelu. Naprosto mě uchvátila velikost domu, která byla z katalogu jen těžko představitelná. V domě jsem ihned mohla vidět jaké jsou dispozice a co bych chtěla změnit. Musím říct, že to bylo opravdu rozhodující. Jednak se člověk přesvědčil, že domy firmy Futur opravdu stojí a jak precizně jsou postaveny.

Nebyl důvod váhat. V den zahájení stavby se dělníci Futur dostavili přesně načas (miluji přesnost, takže bod navíc). Od té chvíle stavba rostla závratnou rychlostí a já se o nic nemusela starat! Pan Ing. Černý na stavbu pravidelně dojížděl, čímž mě jako investora přesvědčil o zájmu stavbu provést precizně. Za to mu i děkuji, protože mi ušetřil nemalé peníze za stavební dozor. V průběhu stavby se nestalo, že by se dělníci nedostavili, nebo že by mě firma neinformovala o následných krocích. Měla jsem perfektní přehled o tom kdy, kde, co  a jak.  Zním asi jak z televizní reklamy, ale v dnešní době je těžké najít stavební firmu, která Vás nepodvede, neokrade a postaví kvalitní nemovitost. Jsem ráda, že jsem si vybrala firmu Futur. Dnes jsem šťastným majitelem rodinného domu Michaela. A kdo by mým slovům nevěřil, tak ho osobně zvu k sobě na prohlídku domu.

Tímto bych chtěla poděkovat Všem z firmy Futur, kteří se podíleli na realizaci mého vysněného domu. Dík rovněž patří dělníkům, kteří pracovali od nevidím do nevidím za nepříznivých povětrnostních podmínek a jejich práce se nemalou měrou podílí na kvalitě celé stavby.


K. Nová Santella

Prosinec 2015

 

Dobry den pane Cerny,

zasilam zkusenost s vasi firmou.

Na firmu Futur jsme narazli vlastne nahodou pri hledani ruznych dispozic domu. Kdyz jsme koukali na nabidku domu, ktera se nam libila, zacali jsme hledat a zjistovat dalsi informace, jak o firme samotne tak o materialu Durisol. Co se tyka materialu, bylo pomerne brzy rozhodnuto z nej stavet i vzhledem k teplotnim podminkam v miste stavby a neustalemu cenovemu narustu energii.

O firme rozhodlo nekolik doporuceni od ruznych lidi, kteri jiz s Futurem meli sve zkusenosti - vsichni nam firmu chvalili.

A my? I my ji ted chvalime, kde muzeme a doporucujeme dal, jelikoz jsme opravdu spokojeni.

Od zacatku nam byl pan Cerny ochotny vse vysvetlovat, radil s vyberem nejvhidnejsiho domu pro nas i s ohledem na nase financni moznosti, pozval nas na prohlidku typu domu, ktery jsme si nakonec vybrali. Shodou okolnosti byl tento dum akorat dostaveny a tesne pred predanim investorovi, takze jsme meli moznost ho videt ve fazi, v jake ho pak od firmy budem prebirat, coz velice ocenuji.

S firmou nebyl problem domluvit ani zmeny v projektu, dodelani kominu, naslo se i misto pro krb, ktery byl nasim snem, proste vse se dalo naprosto bez problemu dohodnout.

A to ze to u nas rozhodne nebylo bez problemu. Od zacatku nas provazela smula na kazdem kroku a firma a hlavne pan Cerny nas neustale uklidnoval, ze to nevadi, ze vse zvladnem a i diky tomuto pristupu mame nyni zaklad naseho budouciho domu. Ted uz zalezi jen na nas, jak a kdy ho dokoncime.

Firma bravurne zvladla i zhruba mesicni preruseni praci u nas zposobene chybou u treti strany (banky), tim museli vyresit i mnoho jejich problemu s naplanovanymy pracemi, presunem stavebni party jinam a pak zase k nam na dostaveni.

Co se tyka odvedene prace, tak jako laik nemohu moc soudit, ale rekla bych, ze prace je precizni a nas stavebni dozor s tim souhlasil.  

S pozdravem a pranim mnoha dalsich spokojenych klientu zdravi

Petra, Filip a Kacenka Stankovi

Hruba_Michaela_Sta_kovi

Dobrý den všem,

 

i já bych ráda sepsala naše zkušenosti s firmou Futur. Cesta ke stavbě našeho domku byla zdlouhavá, ani ne kvůli komplikacím ze strany úřadů, ale spíše sousedů. Hodně jsme se oproti plánovanému začátku stavby zdrželi, o to víc mě překvapil přístup firmy - a to velmi příjemně. Celou dobu mě nabíjeli pozitivitou a podporou. Od firmy jsme měli i projekt, jednání probíhala příjemně, odezvy byly velmi rychlé, změny, které jsme chtěli, byly naprosto bez problému. Když už konečně došlo na stavbu, počasí nám příliš nepřálo, hodně a dlouho pršelo, ale nakonec se vše zvládlo asi jen s týdenním zpožděním. Samotná stavba probíhala velmi rychle, precizně a profesionálně. Dodnes si řemeslníci pochvalují rovnost stěn a odpovídající rozměry. Kvalita práce je nezpochybnitelná. Zatím ještě nebydlíme, tak nemůžu napsat zkušenosti se samotným materiálem. Ale zdá se, že opravdu výborně izoluje.

Možná to zní všechno tak trošku jako z pohádky, ale na firmu Futur si opravdu nemůžu stěžovat. Kéž by všechny stavební firmy byly takové.

Ještě jednou děkujeme celému týmu - přes pana Černého i pana Doležala až po pracanty Marcela a Tomáše. Byli jste výborní.

S pozdravem

budoucí šťastní obyvatelé domku Monika - rodina Attfieldova, 2015.

 

 

 

Vážení budoucí stavebníci,

chtěl bych se podělit o svou zkušenost, při stavbě mého domku firmou FUTUR. S myšlenkou postavit si rodinný domek jsem se začal zabývat asi dva roky před tím, než jsem ve finále kontaktoval pana Černého, abych od něj získal nějaké podrobnější informace o systému Durisol a to konkrétně na typový dům Adéla s garáží. Výběr domku nebyl v dnešní době plné všemožných stavebních možností a projektových nabídek snadný. Proto nakonec rozhodlo osobní setkání s ing. Černým, který mě utvrdil svým vysvětlením předností této stavební metody, izolačními a pevnostními přednostmi a způsobu montáže, která se dá praktikovat skoro celoročně bez ohledu na vrtochy počasí, dále optimálním splátkovým kalendářem a konečně i vstřícným přístupem k řešení různých změn na projektu stavby. Stavba sice začala s měsíčním zpožděním, ale potom už byl postup stavebních prací díky dobře koordinovanému přísunu materiálu a rychlému postupu montáže sehraným týmem zkušených pracovníků a s malou přestávkou přes vánoční a novoroční svátky, bezproblémový. Dokončení hrubé stavby se koneckonců podařilo k mé plné spokojenosti vejít do smluvního termínu. Drobné nedostatky, které na takové stavbě vznikají, se podařilo doladit ještě před předáním kompletní stavební dokumentace a mou poslední splátkou.

Firmu FUTUR mohu proto s klidným svědomím doporučit dalším budoucím stavebníkům. 

S pozdravem P. Písecký

Říčany, Březen 2015

 Hruba_Adela_s_garazi_P_seck

 

Dobrý den.

 

Asi před rokem a půl jsme začali s partnerem řešit otázku společného bydlení a rozhodli jsme se pro stavbu domu, alespoň z části svépomocí. Přáli jsme si nějaký malý domek, který nebude svou zastavěnou plochou zabírat velkou část naší malé parcely, ale zároveň jsme chtěli mít plnohodnotný rodinný dům, ve kterém bude mít každý člen naší budoucí rodiny to své místečko-svůj pokoj.

Navštívili jsme spoustu stavebních výstav, prohlédli jsme si pár vzorových domů a měli jsme jasnou představu, co konkrétně chceme.

 V tu dobu nám náš dobrý známý doporučil, abychom kontaktovali s naší poptávkou i firmu Futur s.r.o., že určitě nebudeme litovat. A stalo se tak, a to dokonce v době, kdy přidali do výběru typových domů právě novinku, "benjamínka", patrový rodinný dům Dita. Dům Dita byl totiž přesně takový, jaký jsme chtěli a dlouho hledali. Již po první schůzce bylo jasné, že máme vybráno a že náš dům bude stavět firma Futur s.r.o. -  zamlouval se nám jak dům samotný, tak i stavební systém Durisol a co nás především potěšilo byl i osobní přístup a vstřícné jednání pana Ing. Černého.

Po upřesnění všech potřebných informací a požadavku na drobnou úpravu projektu, která nebyla žádný problém, jsme podepsali smlouvu a začali jsme vyřizovat úřady. Projekt byl hotov zanedlouho, ovšem zjistili jsme, že kvůli nenadálým komplikacím z naší strany nedojde k zahájení stavby ještě tentýž rok. Proto jsme se s firmou domluvili na realizaci stavby až v roce následujícím, tedy letos v roce 2014. Pro firmu nebyl vůbec žádný problém zahájení stavby odložit a realizovat stavbu později, než bylo původně dohodnuto, za což bychom chtěli moc poděkovat.

 Stavba samotná začala v půlce srpna 2014 a využili jsme kompletní dodávku hrubé stavby "na klíč" včetně základové desky a střechy i komína pro budoucí krb v obývacím pokoji. Domek rostl rychle, téměř před očima a vše probíhalo bez sebemenšího zádrhelu. Každý den bylo vidět, že se na domě udělal kus práce a na konci října 2014 jsme převzali hotovou hrubou stavbu pod střechou.

 Touto cestou bychom tedy chtěli velice poděkovat panu Ing. Černému za jeho osobní přístup a skvělá jednání, panu Doležalovi za vedení stavby, dělníkům za jejich výborně odvedenou práci i všem ostatním z firmy, kteří se nějakým způsobem podíleli na realizaci stavby našeho vysněného domu.... S vaší odvedenou prací jsme velice spokojení.

 Jsme rádi, že jsme si vybrali pro stavbu domu právě firmu Futur s.r.o. a vřele ji doporučíme komukoliv dalšímu.

 9.11.2014

 Monika Danihelková a Pavel Šťastný, Kladina

Dita_Danihelkov

Vážení,

rád bych se podělil o zkušenost s firmou Futur.

Spolupráce s firmou Futur začala asi před třemi roky, kdy jsme se rozhodli, že si postavíme rodinný dům. Naprosto nejdelším zdržením v celém procesu bylo čekání na úřady s plánovanou změnou územního plánu. Tento čas jsme využili k návrhu našeho domu, protože pro úzký tvar pozemku, polohu příjezdové cesty a orientaci ke světovým stranám se nám nezdál žádný typový projekt vhodný. Po třech letech čekání na úřady, pak Futuru trvala příprava projektu pro dům dle našich představ asi dva měsíce. Další půl rok trvalo získání všech potřebných povolení k souhlasu se stavbou (pro ohlášení stavby).

Základovou desku jsme si nechali udělat jednou vynikající firmou z okolí a odpady dělali instalatéři zase z jiné firmy. Futur se bez připomínek přizpůsobil našemu časovému harmonogramu skloubených prací dvou firem a nás samotných (izolace) a po třech týdnech od nahlášení, že je deska připravena, k nám přijeli montéři na Durisol. Od prvního do posledního dne, z pouhých tří týdnů, které jim stačili na výstavbu dvoupodlažní hrubé stavby, nemůžeme na montéry říci jediné špatné slovo. Sehranost party, kterou při samotných betonážích doplňoval jejich vedoucí, byla naprosto vynikající. Rychlost a kvalita jejich práce mě jednoznačně přesvědčila, že je to v rukách profesionálů. Ostatně i mé večerní kontroly se samonivelačním laserem (ve dne nevidím linky laseru) mě pro nedostatek podnětů k diskuzím na téma “kolmost stěn a význam pravého úhlu pro investora” prakticky přestali bavit po druhém přeměřování. Prostě je to všechno tak, jak to má být.

Časem uvidíme, jak dobře jsme si dům navrhnuli a jak kvalitně jej svépomocí doděláme, nicméně ale stavební firmu pro hrubou stavbu ze systému Durisol, jsme si vybrali určitě dobře. Pomyslná laťka kvality byla firmou Futur nastavena hodně vysoko.

Alois Rosecký

1.8.2014

Dvůr Králové nad Labem

Dobrý den,

rádi bychom se podělili o naše zkušenosti a spolupráci při realizaci stavby na upraveném typovém domě Michaela.

Firmu Futur jsme poprvé kontaktovali na podzim roku 2013, v té době jsme již byli rozhodnuti pro stavební systém Durisol. Pan Ing. Černý nám perfektně vysvětlil veškeré naše dotazy týkající se tohoto systému a jen nás utvrdil v jeho použití pro stavbu.

Rozhodli jsme se pro typový dům Michaela, ovšem s menšími úpravami. Veškeré naše požadované změny s námi ochotně a pečlivě konzultoval pan Ing. Černý, který pro nás vždy navrhl ideální řešení.

V průběhu tvorby projektové dokumentace se na trhu objevila novinka systému Durisol – IZOLOX, řešení, které nemá viditelné spony. Při vyslovení přání tento systém použít, nám bylo ihned vyhověno.

Veškeré komplikace, které se objevily v průběhu realizace stavby, byly zdárně stavební firmou Futur vyřešeny k naší spokojenosti. Stejně tak jako naše četné dotazy a připomínky ohledně realizace stavby byly pracovníky firmy Futur vždy zodpovězeny.

Na závěr bychom chtěli zdůraznit, že všechny domluvené termíny a částky k úhradě byli firmou Futur přesně dodrženy. Mnohokrát děkujeme za výbornou spolupráci při vyhotovení hrubé stavby.

V Poběžovicích u Holic dne 26. 7. 2014

Mgr. Veronika Mrázková a Zdeněk Alinče

Hruba_Michaela_Alin_e_Mr_zkov

 

Dobrý den pane Černý,

ráda bych Vám i celé firmě Futur velmi poděkovala za rychlou a kvalitní hrubou stavbu rodinného domu Ilona. Bylo radost se každý den dívat, jak stavba přibývá. Vždy byli všichni ochotni odpovídat na mé časté dotazy. Dům stavím poprvé a věřím, že i naposled. Jsem velmi spokojená. Během stavby jsem měla na srdci pár drobných úprav, které jste vždy bez problémů vyřešili k mé spokojenosti.

Po velmi dlouhém prohlížení a vybírání všech možných nabídek různých firem, které nabízejí veliké množství rodinných domů, jsem vybrala právě Futur. Nebylo to pro mě jednoduché, protože, než já udělám nějaké rozhodnutí, vždy to dlouho trvá. Velmi jsem zvažovala jestli cihlu nebo dřevostavbu, vždy mi něco vadilo. A systém durisol mi přišel jako správný kompromis. Rychlost, kvalita, tepelné vlastnosti i cenová dostupnost.

A další - stavebním úřadem jsem byla velmi limitovaná některými parametry -úhel a tvar střechy, směr krovů, výška a velikost domu (velice přísný koeficient), umístění domu na pozemku a v neposlední řadě trošku nešikovně orientovaná parcela v mírném kopci. A pouze u Vás jsem našla dům, který splňoval všechny tyto podmínky a zároveň i mé představy o mém novém bydlení.

Celý Váš tým můžu a chci doporučit všem váhavým a nerozhodným budoucím investorům.

4.3.2014

Veronika Malinovská, Praha

Hruba_Ilona_Malinovska

 

Dobrý den,

rádi bychom Vám sdělili naše zkušenosti se stavební firmou Futur. S touto firmou jsme realizovali v loňském roce hrubou stavbu rodinného domku v obci ve středočeském kraji. Firmu Futur jsme si vybrali na základě kladných referencí našeho syna, který s touto firmou také realizoval hrubou stavbu rodinného domku a byl s ní velmi spokojen. Ovlivnily nás náklady na topení v domě z materiálu Durisol (tento materiál má výborné tepelněizolační vlastnosti), které jsou velmi nízké a také rychlost výstavby.

Vzhledem k tomu, že jsme chtěli použít projekt typového bungalovu od firmy Futur, který ale plně nevyhovoval našim požadavkům na rozměry a na umístění na pozemku, bylo nutno ve spolupráci s firmou Futur celý projekt značně upravit. Úprava projektu probíhala se strany firmy Futur rychle a bez problémů s akceptováním všech našich požadavků.

Po nabytí právní moci stavebního povolení byl průběh stavby velmi rychlý. Během 10 dnů byly provedeny výkopy, vylity základy, provedena montáž ztraceného bednění a jeho vylití, vylita základová deska. Po zatvrdnutí základové desky byla během 23 dnů provedena montáž Durisolu a byl vylit betonem. Tato práce byla časově náročnější jednak vzhledem k zimnímu mrazivému počasí a dále vzhledem k tomu, že z důvodů pevnosti byl i strop bungalovu proveden z Durisolu a vylít betonem.

Po zatvrdnutí následovala během 1 dne instalace vazníkových krovů. V následujících 12 dnech byla na krovy natažena pojistná hydroizolační folie a provedeno laťování a instalovány okapy. V průběhu 24 dnů byla potom střecha pokryta taškami, zrealizován prefabrikovaný komín Schiedel a zhotoven hromosvod. Tato doba je relativně dlouhá, ale její délka byla ovlivněna nepřízní již zmíněného zimního počasí a tím, že v této době byly i vánoční svátky. Celková doba od zahájení výkopů do dokončení hromosvodu byla cca 3 měsíce.

Chtěli bychom zdůraznit, že v průběhu stavby byly dodrženy jak cenové nabídky, tak i termíny a nedošlo k žádnému navýšení rozpočtu.

Závěrem bychom chtěli firmě Futur a zvláště Ing. Černému poděkovat za vstřícnost v jednání, kvalitu odvedené práce a čistotu na stavbě s tím, že jsme jako zákazníci velmi spokojeni a můžeme tuto firmu všem doporučit.

27.1.2014

Ing.Martin a MUDr.Alena Ježdíkovi, Praha

Hruba_Regina_Je_d_kovi

Vážení,

Dovolte, abychom se s Vámi podělili s dojmy při hrubé stavbě v systému DURISOL. V úvodu jsme řešili výběr výstavby rodinného domu, kde se nabízely tyto možnosti:

1/ Dřevostavba-levná, rychlá výstavba, špatné akumulační vlastnosti, potažmo horší kvalita bydlení. V zimě je rychle teplo a také rychle zima. V létě přehřívání obytného prostoru.

2/ Cihelná klasika-dražší, pomalejší výstavba, akumulační vlastnosti s kvalitou bydlení na solidní úrovni.

3/ Systém DURISOL-srovnatelná cena s cihelnou výstavbou /dražší/, nejlepší akumulační vlastnosti domu a úroveň bydlení, nejrychlejší výstavba.

Jak jsme v úvodu uvedli, zvítězil u nás systém Durisol provedený pardubickou firmou FUTUR.

Do týdne byla hotová základová deska, do šesti týdnů hrubá stavba. Úžasná organizace, úžasná rychlost výstavby. Také nás udivila přesnost při zakládání stavby a vždy znovu zaměření při každém patře, vše v profesionální kvalitě. Pracovníci firmy všechny dotazy ochotně vysvětlili a hlavně při jednání s panem Ing.Černým hodnotíme úspěšné řešení úprav projektu, vše bylo možné, k oboustranné spokojenosti. Hlavně, co bylo dojednáno, to bylo splněno. I cena nebyla navyšovaná, jak je u jiných firem zvykem. Tak bychom si představovali vztah dodavatel – zákazník. Proto určitě nemá firma FUTUR s.r.o. problém v získaní nových zákazníků.

S pozdravem Jakub Kuňák      15.10.2013 Zlín-Kudlov

Izolox_Milan_Ku_k

 

Dobrý den vážení,

děkujeme vřele za zhotovení základů a hrubé stavby domku v expresním termínu. Na základě doporučení rodinných příslušníků jsme se s manželkou rozhodli realizovat stavbu s Vaší firmou a první osobní kontakt nás uklidnil a zároveň obohatil. Kalkulace srozumitelná a blesková, smlouva o dílo bezchybná, platební podmínky maximálně zohledňující zákazníka (čerpáme klasickou hypotéku a Váš flexibilní přístup k termínům je v dnešní době ojedinělý). Bylo nutné v projektu předělat spousty chyb a nesmyslů, které náš levný ale jinak diletantní projektant natropil. Dostali jsme profesionálně vypracované projektové části, které se předělávaly, dále nám bylo doporučeno optimální schodiště, dolaďovaly se okenní otvory,apod., zejména musíme poděkovat za bezvadné usazení základové desky a zvednutí výšky podkroví. Pocit, že jsme si nechali dobře poradit každým dalším dnem stavby sílí.
V pozitivním smyslu nás zaskočila rychlost výstavby, počasí letos o prázdninách přálo, během pár víkendů bylo hotovo. Zaměstnanci na stavbě maximálně vstřícní, nebylo potřeba ani žádného úklidu, pár odřezků a zbytků bylo poskládáno na jednom místě vedle stavby. Vše předáno ještě před termínem, vč. vzorného stavebního deníku od Ing.Černého, ve kterém zdárně pokračujeme dále.

S pozdravem Ing. Tomáš a Lenka Holyst.

Holyst_atyp

Stavební firmu Futur, která mi stavěla hrubou stavbu (výkopové práce, základová deska, nosné zdi, nenosné příčky, střecha) jsem vybrala po dlouhém a uvážlivém výběru. Přesvědčily mne především pozitivní reakce již stávajících zákazníků, především jejich názory na kvalitu služeb, rychlost a vstřícnost při jednání. Ihned od samého počátku mne p. Černý svým jednáním přesvědčil, že jsem si vybrala dobře.

Nejen při projektování a přípravných pracech, ale hlavně při samotné realizaci stavby jsem byla překvapena rychlostí této firmy. Samotná stavba začala 6. 5. 2013 výkopovými pracemi, předání hrubé stavby proběhlo 11. 7. 2013. Jakékoliv drobné změny a úpravy, které vyvstaly během samotné stavby, byly realizovány bleskově. Provedení stavby je v bezvadné kvalitě, neměla jsem jedinou připomínku ke kvalitě prací.

Všem, kteří se stále ještě rozhodují, mohu firmu FUTUR jedině doporučit. A pokud bych se v budoucnu měla znovu rozhodovat, tak budu stavět opět s touto firmou.

Eva Kortišová, Žebrák, 15. 7. 2013

Pokud se člověk rozhodne investovat a zařídit si nový domov, rozmýšlí každé pro a proti při výběru jednotlivých dodavatelů. Systém Durisol nás oslovil při výběru stavebního materiálu zejména svými vlastnostmi. Po jednání s firmou Futur, tedy zejména s panem ing. Černým, a na základě několika kladných referencí nebylo o čem moc dlouho přemýšlet. Příprava projektu domu byla s námi vždy zkonzultována a po doladění posledních detailů mohlo dojít na samotnou realizaci. I přes počáteční problémy se skalním podložím, které dalo montážníkům zejména v začátcích pořádně zabrat, šla všem zúčastněným práce dobře od ruky a nutno říct, že si vždy dokázali se vším dobře poradit. Průběh stavby jsme si mohli dojet kdykoliv zkontrolovat, což na základě zkušeností známých není také vždy pravidlem.

Chtěli bychom tedy touto cestou firmě Futur poděkovat za její přístup a dobře odvedenou práci. Díky ní jsme svému novému domovu zase o krok blíže.

Martin a Petra Vilímkovi

Hruba_Kristyna_Vilimkovi_2

Firmu FUTUR s.r.o. jsme objevili náhodou na internetu, kdy nás na první pohled zaujal jeden z nabízených projektů RD. Po bližším seznámení se se stavebním systémem Durisol a následném osobním jednání s panem Černým bylo rozhodnuto. Všechna jednání s panem Černým probíhala na profesionální úrovni, byla velmi otevřená a vždy v nás zanechávala dojem, že jsme se rozhodli správně. Spokojenost – jak se stavebníky, tak s odvedenou prací - nás provázela po celou dobu výstavby. Velmi kladně hodnotíme rychlost celé stavby, a to i přes nepřízeň klimatických podmínek, spolehlivost, vstřícnost a ochotu řešit drobné úpravy oproti projektu.

Stavební firmu FUTUR s.r.o. vřele doporučujeme každému, kdo má zájem o rychlou a po všech stránkách bezproblémovou výstavbu RD.

Pane Černý, ještě jednou Vám moc za všechno děkujeme a přejeme Vám vícero takových spokojených zákazníků!!!

Tomáš a Monika Kuštovi

Doubravčice

Kusta_izolox

Milan_Kustovi

 

Dobrý den pane inženýre,

ještě jednou velice děkujeme za hladký průběh stavby, naši spokojenost budeme dávat najevo a velmi ráda ukážu dům/Vaši práci Vašim klientům. Když budete potřebovat, zavolejte, není problém. Každý, kdo dům viděl, tak byl nadšený a myslím, že není nad to vidět reál. Vybrali jsme opravdu dobře a této celoživotní investice litovat nebudeme. Je škoda, že má spousta lidí vůči tomuto stavebnímu systému předsudky, ale jsou opravdu zbytečné. Obzvlášť bych ho doporučila lidem, kteří budou stavět na jílovém podloží!!!!!!!!!!!! Takováto monolitická stavba je zárukou toho, že bude stát ještě hodně dlooouho poté, co splatíme hypotéku. Chtěli jsme pořádný, bezpečný a krásný dům, co vydrží, a to se nám splnilo. Teď už zbývá z domu udělat domov....Až budeme mít hotovo, jste srdečně zván na kávu/čaj/nebo co máte rád.

Machatá Adéla z RD Adéla

Adela_Machata

Dobrý den pane inženýre Černý,

před několika dny Vaše firma Futur dokončila hrubou stavbu našeho domu. Dovolte nám, prosím, stručně zhodnotit realizaci hrubé stavby a přidat několik pochvalných slov.

Ale popořadě: když jsme v druhé půlce roku 2011 vybírali firmu, která nám postaví náš nový domov, padla volba na firmu Futur. Vaše dobré reference, široké portfolio projektů rodinných domů, které nabízíte a hlavně vstřícnost Vaší osoby a okamžité zpracování cenové nabídky, nás přesvědčili, že již dále vybírat nemusíme.

Hned po první schůzce s Vámi jsme byli nadšeni, mohli jsme si osobně prohlédnout již realizované stavby a dostali jsme veškeré informace, které jsme potřebovali. Zapůsobil jste na nás nejen jako odborník, ale také velice lidsky a seriózně. Brzy poté jsme již podepisovali smlouvu na hrubou stavbu RD Adéla.

Díky Vaší nabídce za nás Vaše firma vyřídila i veškeré podklady nutné pro stavební povolení a připojení na inženýrské sítě a ušetřili jste nám tak kupu času, nervů a v neposlední řadě i peněz.

V květnu tohoto roku jste začali s vlastní stavbou. Přiznám se, že tak rychlý postup prací jsme si ani ve snu nepředstavovali. Domeček rostl jako z vody, přičemž jsme stále byli informováni, jak stavba pokračuje, jaké technologie a materiály byly použity apod.

Je půlka srpna a hrubá stavba je hotova. Dům má krásnou střechu, komín, zhotoveny byly i příčky mezi místnostmi a nezbývá mi, než smeknout za precizně odvedené práce po celou dobu výstavby. Přidám i poznámku našeho stavebního dozorce pana Ing. Vrbického, který má za sebou více než 50-ti letou praxi v oboru, a ten zhodnotil stavbu, jako velmi dobře provedenou a bez jakýchkoliv závad.

Tímto bychom chtěli ještě jednou poděkovat Vám pane inženýre Černý, celé Vaší firmě a všem těm, kteří se na naší stavbě jakkoliv podíleli. Vyřiďte, prosím, všem, kteří váhají s jakou firmou stavět, že můžeme vřele Vaši pardubickou firmu Futur doporučit. Současně rádi umožníme prohlídku našeho domu všem zájemcům a Vašim budoucím zákazníkům.

S přátelským pozdravem Martin Elischer a Adéla Machatá
Dolní Ředice dne 20.8.2012

Adela_Machata

Zdravíme Vás, pane Černý, včetně Vašich pracovníků,

začneme tím, proč jsme si vybrali zrovna Vás, firmu Futur, pro výstavbu našeho domu. Vlastně jsme nad ničím jiným nepřemýšleli z toho důvodu, že již v rodině jeden dům z Durisolu stojí. Stojí už přibližně 13 let a bez jediného problému. Proto jsme neváhali a s ne moc velkým rozmýšlením jsme vybrali typový patrový dům Kristýna. Naše představa byla sice přízemní dům, ale z důvodu menšího pozemku to nebylo možné. Co chceme podotknout…víme, že náklady jsou mnohem nižší, dům je postaven včetně zateplení, včetně stropů a schodů. V krátkosti…tak proto

Během pár dnů jsme seděli u Vás v kanceláři, kde proběhlo všechno tak hladce, že jsme odcházeli maximálně spokojeni a těšili se, co bude dál a hlavně ať je to co nejrychleji.

Když jste se za námi přijel podívat přímo na pozemek, jak pokračujeme se základovou deskou a prohodil pár užitečných rad, byli jsme velmi mile překvapeni a hlavně o něco chytřejší.

24. 5. 2012 jste nastoupili na náš pozemek a se slovy: ,,Za 14 dní je hotovo“ si převzali základovou desku… ani jeden z nás tomu nechtěl věřit. Ovšem ono se tak opravdu stalo. Nikdo nelenil a tentýž den se začala zakládat 1.řada. Když byl po týdnu hotový strop, nevěřila jsem svým očím. Neskutečná rychlost výstavby-doporučujeme! Další týden se začalo rýsovat i patro a my konečně viděli, jak ten náš dům vypadá v reálu.

Chtěli bychom se také zmínit o tom, jak vše probíhalo hladce. Drobnější nesrovnalosti se řešili operativně a bez jediného problému. Vaši pracovníci byli naprosto výborní…komunikativní, pracovití, pořádní a přesní…samá chvála!

V domečku ještě sice nebydlíme, tak nemůže úplně přesně poreferovat, ale rádi poreferujeme ještě příště! Jsme zvědaví hlavně na úsporu. Vybrali jsme si okna v trojskle, včetně střešních, takže věříme, že tím pomůžeme úsporám ještě více.

No, a kdyby nám někdo položil otázku: „Pokud byste stavěli znovu, využili byste znovu služeb společnosti FUTUR Pardubice?“…naše odpověď by byla jednoznačně: ,,Ano“.

Všem Vám moc děkujeme a přejeme mnoho zákazníků, kteří se nebojí jít do systému Durisol!

Jirka Pavlas a Aneta Filipová

Hruba_Kristyna_Pavlas_Filipov

Dobrý den pane Černý,

chtěl bych Vám poděkovat za to , že díky Vaší firmě se nám plní sen mít vlastní domek . Na podzim 2011 jsme se s manželkou rozhodovali z čeho postavit a protože již více jak 15 let znám stavební systém Durisol a vím o jeho jedinečných tepelně izolačních vlastnostech i při malé tloušťce stěny, rychlosti výstavby a pevnosti, bylo rozhodnuto. Na internetu se nám líbil z katalogu firmy Futur bungalov Diana, přesně vyhovující i bez jakýchkoliv úprav a nutností zásahu do typového projektu. Jedinou změnou byla volba tloušťky izolace na 20 cm z důvodu zvýšení již tak vysokého tepelného odporu a tedy i úspor tepla. Zvolili jsme způsob výstavby hrubé stavby na klíč, protože jsme chtěli , aby celá hrubá stavba byla vedena pod záštitou jediné firmy. O rychlosti výstavby : 25.4.2012- zahájení výkopů základových pásů, 27.6.2012- dokončení kompletace střechy, předání dokumentace od střešní krytiny , komínu a okapového systému. 29.6.2012- předání celé hrubé stavby včetně příček, příslušných certifikátů a dokumentů. Samozřejmostí byl vždy úklid po jednotlivých etapách a na závěr zajištěna i likvidace odpadů, takže hrubá stavba byla předána bez závad uvnitř i vně . To vše díky skvělé organizaci a rychlé precizní práci všech zainteresovaných pracovníků, všech smluvních firem. Patří jim i vaší firmě velký dík. S klidným svědomím mohu tuto společnost doporučit všem , co uvažují o výstavbě svého domu, protože jsem se přesvědčil na vlastní kůži, že na firmu Futur a její smluvní partnery je 100% spolehnutí. Přeji Vám i ostatním pracovníkům mnoho štěstí a úspěchů jak v pracovním, tak i osobním životě.

Srdečně Vás zdraví Brandejsovi.

Hruba_Diana_Brandejsovi

Dobrý den,

Rád bych vám v tomto dopise vyjádřil vřelé díky vaší firmě FUTUR z Pardubic, za rychlou a kvalitní hrubou stavbu našeho domu
a garáže. Stavba byla dokončena za 15 pracovních dnů, což oproti klasické zděné stavbě je velice krátká doba. Organizace a jednání
s pracovníky firmy bylo vynikající. Konstrukce je velice pevná a vytvrzená do jednoho měsíce, nemusí se nechat vymrznout jako
zděná stavba, což ušetří hodně času.

Máte dalšího spokojeného zákazníka a prostřednictvím tohoto dopisu vaší firmu všem budoucím zákazníkům vřele doporučuji. Děkujeme.

Radek & Ivana Smejkal, Dolní Poustevna

Smejkal_Sona

 

Smejkal_Sona_2

Zdravím Vás, pane Černý,

a posílám pár řádků, týkajících se stavby našeho domu technologií Durisol, provedené vaší firmou Futur. Pokud byste chtěl uvést na svých stránkách stručný referenční názor, mohl by vypadat například takto:

Zhruba před 4 roky jsme se s manželkou rozhodli postavit si rodinný dům v Chocni. Po zkušenosti našich známých jsme zvolili technologii Durisol, a to hlavně z důvodů energetické úspornosti, rychlosti výstavby a kompaktnosti domu. Jeho uspořádání jsme si navrhli sami, projekční kancelář pak na základě toho vytvořila patřičnou dokumentaci a firma Futur realizovala hrubou stavbu ze systému Durisol během necelého měsíce, drobné problémy se řešily operativně. Další práce jsme si organizovali již sami. První výkop pro základovou desku byl učiněn v polovině července 2008, a již v březnu 2009, to jest asi za 8 měsíců,
jsme zažádali o kolaudaci, většina dokončovacích prací se tedy dělala za velmi nevlídného počasí. Jedná se o dvojpodlažní dům s obytnou plochou asi 180 m2, který je vytápěný kondenzačním plynovým kotlem.
Přesto, že manželka provozuje doma svoji živnost, a tak v zimě je dům vytápěn po celý den, účty za plyn včetně ohřevu teplé vody se pohybují mezi 15 až 18.000,- Kč ročně, což splnilo naše očekávání. Po více jak dvouletém užívání domu
jsme s bydlením spokojeni.

Irena a Miroslav Štusákovi, Choceň.

V Chocni, 21.8.2011

tus_kovi

Dobrý den pane Doležale, dobrý den pane Wolfe,

přesně před dvěma roky jsem v rámci vánočního rozmýšlení učinil rozhodnutí pustit se do stavby rodinného domu,
na internetu jsem nalezl zmínku o oceněném domu a kontaktoval jsme firmu Futur se žádostí o katalog.

Po dvou letech je dům podle mých představ hotový(viz příloha) a já má možnost ohlédnout se zpět a zhodnotit celý projekt.

Chtěl bych Vám při této příležitosti poděkovat za velmi dobrou spolupráci. V průběhu celé výstavby jsem mnohokrát ocenil možnost spolehnout se na již ověřená řešení a spolehnout se detailně zpracovaný projekt. Díky získané důvěře jsem měl možnost i složité situace řešit velice jednoduchým rozhodnutím: „Udělejte to přesně tak, jak je to popsáno v projektové dokumentaci.“

Závěrem mi dovolte, abych Vám popřál hodně spokojených zákazníků(jako jsem já) a hodně zajímavých projektů,
na kterých budete pracovat.

Srdečně zdravím.

Petr Bernat

P.S. pokud by některý z Vašich potenciálních zákazníků měl zájem o prověření referencí, jsem připraven jim reference poskytnout.

Při rozhodování o tom, kdo nám postaví náš rodinný dům, jsem se zajímal především o dobré technické vlastnosti materiálu
a o spolehlivost firmy, která dům ´bude stavět. Projekt jsem nechtěl typový, proto jsem ho předem nechal vypracovat
od projektanta, se kterým jsem vše podrobně probral.

Kvůli dobrým vlastnostem jsem pro hrubou stavbu našeho domu vybral systém Durisol, když jsem předtím na internetu prostudoval všechny dostupné materiály a jeho výhody (především vynikající tepelná izolace).

Jako možného partnera pro výstavbu jsem oslovil i společnost Futur s.r.o. z Pardubic, protože jsem na tuto firmu měl dobré reference z internetu.

Domluvil jsem si proto schůzku s technikem společnosti FUTUR, který mi ochotně vypracoval cenovou nabídku a ukázal právě realizovanou stavbu, abych se mohl přesvědčit o kvalitě práce. A to také hodně rozhodlo a výběru realizační společnosti, protože se mi právě probíhající realizace velmi líbila. Spolu s technickým pracovníkem firmy jsme řešili dílčí úpravy projektu
a rád jsem zohlednil v projektu i některé praktické rady vyplývající z dlouhodobé praxe a zkušeností FUTURu. Po několika jednáních jsme uzavřeli smlouvu na dodávku celé hrubé stavby s pevnou cenou a termínem.

S odstupem času mohu říci, že jsem se rozhodnul správně, protože jednotlivé operace na sebe plynule a rychle navazovaly
a zároveň kvalita odvedené práce byla na patřičné úrovni a dokonce v předstihu. Nejvíce jsem snad ocenil odbornost
a spolehlivost a dále mnoho mých laických dotazů, které mi vždy byly zodpovězeny.

Celkově jsem byl velmi spokojen a mohu jen doporučit dalším stavebníkům.

Antonín Brychca

Hruba_Brychta

Na počátku rozmýšlení o typu stavby jsem zvažovali stavbu dřevostavby nebo nějakého nízkoenergetického domu.

Po hledání na internetu jsem objevili společnost FUTUR s.r.o., která nás zaujala. Důvodem proč jsme se rozhodli
pro společnost FUTUR s.r.o. a jejich nabídku domu ZUZANA byla pevná konstrukční stavba vs. nízké provozní náklady domu.

Dalším ne méně důležitým faktorem byla serioznost majitele společnosti Ing. Černého. Na jeho korektní jednání a držení slova se dalo opravdu 100% spolehnout. Všem doporučuji tuto společnost pro realizaci vysněného domu, jelikož zde bylo vše splněno tak jak bylo dohodnuto.

S pozdravem

Miloš Honl

Hruba_Zuzana_Honl

Vážený Pane Černý,

Ještě jednou Vám chci za naší rodinu poděkovat za příjemné bydlení a perfektní služby nejen během stavby.

Čím dál víc se nám náš baráček líbí,vnitřní uspořádání je perfektní(i když malé úpravy příček jsme udělali,nemám ted po ruce půdorys,pro zajímavost pošlu.V kombinaci s tepelným čerpadlem se jeví systém Durisol jako výtečný materiál, který nám zabezpečuje komfortní a levné bydlení. Po extempore,které měl se stavbou soused,který vše zadával Vám musím ještě jednou poděkovat
i za ochotu a preciznost. Posílám i nějaké fotky Zuzany s fasádou,kterou jsem konečně letos dodělali.

Přeji Vám mnoho štěstí a úspěchů nejen v pracovním,ale také v osobním životě.

S pozdravem

Martin Jakobi

Jak se vůbec firma Futur objevila v našich životech? Úplnou náhodou, i když určitě té náhodě pomohl proaktivní přístup pana Černého! Když jsme oslovili firmu Futur, tak už jsme byli v téměř závěrečné fázi jednání s konkurenční firmou.
Ne, s jejich přístupem a rychlostí odpovědí jsme příliš spokojeni nebyli, ale protože jsme chtěli stavět nízkoenergetický domek systémem ztraceného bednění, nebyl až tak velký výběr firem. Hlavně také dokud není s čím srovnávat, tak člověk netuší, jak by to mohlo vypadat jinde. Projekt domku, který jsme měli vybraný neměl garáž, ale my si přáli projekt upravit
a mít garáž součástí. A zde začala naše náhoda . Hledali jsme podobné domky na internetu a objevili fotky jednoho velice podobného tomu našemu, ale hurá měl garáž. Fotky na webu nebyly příliš podrobné, proto jsme si zkusili napsat
o půdorysy a pohledy baráčku, aby jsme mohli naší firmě ukázat, jak si garáž představujeme. Druhý den okamžitá odpověď s přiloženými fotkami nejen půdorysů, ale už i realizovaných domků. Pan Černý ihned nabídl schůzku a my si řekli,
že nemáme co ztratit, že se s ním sejdeme, i když to bude jen tak, protože už jsme přece rozhodnuti. To byl ten moment, kdy jsme si uvědomili, že když dva dělají totéž není to totéž. Od této chvíle už to šlo rychle. S původní firmou jsme
se rozloučili a podepsali smlouvu s firmou Futur. Vzhledem k tomu, že žijeme v zahraničí a jsme poměrně pracovně vytížení, je pro nás naprosto nepostradatelná možnost komunikovat elektronicky a telefonicky a dostat odpověď druhý den
a to takovou odpověď, která odpoví na všechny naše dotazy v jediném emailu, tak abychom mohli postoupit dále.
Ne, opravdu nemůžeme čekat na odpověď jak nejlépe osadit okna měsíc, když montážníci čekají mezi dveřmi.
Nejvíce jsme ocenili flexibilitu (schůzka o víkendu? – žádný problém, podpis smlouvy u nás doma 300km od sídla firmy? – žádný problém) a okamžitou reakci na jakékoli dotazy či problémy.

U výstavby jsme nejvíce ocenili rychlost a bezproblémový průběh. Když se teď díváme zpět, tak toto období bylo vlastně jediné, kdy jsme na stavbě nemuseli být denně a nemuseli se o nic zajímat, kontrolovat a ptát se proč je to uděláno tak
a ne, jak jsme chtěli. Předali jsme klíče a o měsíc později si je zase vyzvedli u již postaveného domku . První den byl tedy trochu rušnější – sedíme si v Londýně v kanceláři a zvoní telefon – základová deska má jiné rozměry než dle projektu, ovšem přivezený Durisol má rozměry dle projektu, takže nám jaksi na desku nesedne. Firma, která stavěla základovou desku se trochu přehlídla a udělali desku větší! Už jsme si představovali různé katastrofické scénáře, ovšem pan Černý
s chladnou hlavou okamžitě jednal, nechal ještě ten den vyrobit nové stropy a zařídil potřebné úpravy na místě. Za to ještě jednou moc děkujeme!

V domku ještě zatím nebydlíme, tak nemůžeme ohodnotit pohodu bydlení, ale celkově jsme se systémem Durisol velice spokojeni, protože jsme chtěli nízkoenergetický baráček a to systém Durisol splňuje. Navíc se nám líbí, že vrstva polystyrenu není
z venkovní strany, tudíž nehrozí snadné promáčknutí fasády. Se zvyšujícími se standardy na zateplení domů, zcela určitě nelitujeme, že jsme se rozhodli pro 18cm šedého polystyrenu. Věříme, že se nám to dobře vrátí v budoucnosti.

Co říci závěrem? Pan Černý a jeho firma nasadili hned na počátku výstavby poměrně vysokou laťku, kterou se už většině firem nedaří přeskočit, v mnoha případech ani podlézt J. Faktem zůstává, že kdyby všechny firmy, které se nám na domku už vystřídaly, měly stejný standard, mohli jsme si ušetřit polovinu vrásek na čele, mít poloviční účty za telefon, více volného času a o pár desítek tisíc víc na účtu.

S pozdravem

Iva Macánová

Adela_s_garazi_Mac_nov

Pro mě jakožto investora nového RD nebylo jednoduché zvolit technologii stavby. Při rozhodování mezi klasickou cihlou
a technologií Durisol jsem si po delším uvažování a diskuze se známými vybral technologii Durisol. Každý investor
má samozřejmě jiné představy o svém bydlení a průběhu stavby a asi nelze objektivně vybrat jednu univerzální technologii, která by byla nejlepší, nejrychlejší, nejlevnější. Co tedy v mém případě bylo rozhodující? Chuť zkusit něco jiného než většina ostatních investorů a přesvědčení o kvalitě systému Durisol jakožto systému optimálního pro stavbu energeticky nízko náročných a pasivních RD.

V rámci poptávky na podmínky realizace RD jsem kontaktoval více firem. Na firmě FUTUR mě zaujala jejich profesionalita
jak ve fázi nabídky, tak i realizace stavby. Oceňuji jejich schopnost vysvětlit veškeré parametry systému Durisol i z pohledu čistě uživatelského aniž bych měl pocit, že jsem tlačen do rozhodnutí, o kterém bych sám nebyl přesvědčen jakožto o mém vlastním. Vlastní realizace proběhla podle mých představ přesně podle smlouvy.

Realizaci nového RD systémem Durisol od firmy FUTUR můžu doporučit i ostatním zájemcům o stavbu nového RD.

Ing.Pavel Mužák

Muzak_izolox1

Muzak_fasada1

Firmu Futur jsem objevil v diskuzích na internetu. Poté co jsem je oslovil a zaslal projekt, přišli se zajímavou nabídkou. Úplně mě přesvědčilo jejich otevřené jednání a ukázka práce na právě postaveném domě. Vlastní stavba byla neuvěřitelně rychlá a zároveň přesná. Musím také ocenit vstřícnost s jakou byli ochotni akceptovat drobné změny v projektu. Se stavbou jsem spokojen, je přesně taková jakou jsem si přál.

S pozdravem Lukáš Přeučil

P_eucil_atyp

Společnost Futur s.r.o. z Pardubic jsem oslovil jako možného partnera pro výstavbu našeho nového rodinného domu, protože jsem na tuto firmu měl dobré reference od mých známých, kteří stavěli dům z Durisolu.

Poté jsem prostudoval všechny dostupné materiály k systému Durisol a jeho výhody(především vynikající tepelná izolace) mě zaujaly natolik, že bylo rozhodnuto. Domluvil jsem si proto schůzku s panem Černým, který je jedním z majitelů firmy. Po sériích jednání, kde jsme řešili spolu s projektantem úpravu typizovaného domu, jsme uzavřeli smlouvu na dodávku celé hrubé stavby.

Teď, s odstupem času mohu říci, že to bylo dobré rozhodnutí, protože jednotlivé operace na sebe plynule navazovaly a zároveň kvalita odvedené práce byla na patřičné úrovni. Nejvíce jsem snad ocenil odbornost, spolehlivost a rychlost řešení mých dotazů a dílčích provozních drobností, které se při stavbě objevily.

Celkově jsem nad míru spokojen a mohu jen doporučit, stavební systém Durisol a Futur, to je dobrá kombinace pro stavbu rodinného domu.

  

 Ing.Pavel Šír

Sir_Diana

Diana_rovi

Dobrý den pane Černý.

 Chci za nás oba moc poděkovat za profesionalitu vaší firmy. Celý přístup naprosto úžasný, velký dík patří vašim stavařům, 

kteří u nás pracovali a budovali nám náš vysněný domeček. 

Jsme opravdu rádi,že jsme si vybrali Vaší firmu Futur,budeme všude vřele doporučovat!!! 

Pane Černý ještě jednou děkujeme a přejeme Vám mnoho spokojených zákazníků. 

S pozdravem Katka a Václav Strnadovi

Strnadovi_Adela

Adela_s_garazi_Strnadovi


Na další recenze stavebního systému Durisol se můžete těšit již brzy!


Kontakty

FUTUR s.r.o. - stavební společnost

Pardubická 39

537 01 Chrudim

Fakturační adresa

Jana Palacha 1552, 530 02 Pardubice

Tel.: +420 463 351 470

E-mail: futur@futur.cz

Nejoblíbenější
rodinné domy

Napsali o nás

Můj dům
Dům a zahrada

Mohlo by Vás zajímat