Postavíme dům podle Vašeho projektu z cihel či tvárnic

Často se setkáváme se situací, že mají investoři vyprojektovaný dům a hledají zhotovitele hrubé stavby. I když je dům projekčně kreslený z cihel či tvárnic, je možné jej postavit z IZOLOXu. Máte projekt z cihel nebo tvárnic na rodinný dům? Postavíme Vám ho ze zdiva IZOLOX!

Stavba podle projektu z cihel či tvárnic je běžná

Hned na úvod je třeba uvést, že postavit dům, který je primárně projektován z cihel, tvárnic nebo jako dřevostavba, ze zdiva IZOLOX, není nic neobvyklého. Každý rok takto stavíme několik domů, přízemní bungalovy i patrové domy s obytným podkrovím. Je možné stavět i šikmé stěny, zhotovit kulatá okna, stavět domy s vyšší konstrukční výškou či vyřezávat atypické tvary. Na fotografie některých předchozích realizací se můžete podívat pod článkem. V minulých letech čelili na trhu se stavebními materiály investoři výraznému nedostatku cihel či tvárnic, s čímž se pojila vysoká cena těchto komodit a jejich dlouhodobá nedostupnost. I v období poznamenaném pandemií viru covid či začátkem války na Ukrajině bylo zdivo IZOLOX vždy dostupné.

 

Postup spolupráce - od zaslání projektu po zahájení stavby

Pokud nám pošlete projekt Vašeho rodinného domu v papírové či elektronické podobě, spočítáme Vám cenu základů (na rovině nebo ve svahu) a nosného zdiva IZOLOX (u patrových domů včetně stropních konstrukcí, nadezdívky, štítů). V cenové nabídce je srozumitelně rozepsán zvlášť materiál a montáž. Často zhotovujeme také další doplňující části stavby, např. betonové schodiště, a nastavujeme kanalizace ve zdech, zřizujeme prostupy pro elektřinu, vodu, tepelná čerpadla, rekuperaci.

Při porovnávání nabídek je třeba přihlédnout nejen k ceně, ale i k vlastním parametrům materiálu, k historii a spolehlivosti firem, platebním podmínkám, zájmu a k rychlosti jednání se zákazníky. Ideální je setkání před vlastním rozhodnutím se zástupci firem, na kterém okamžitě poznáte kvalitu služeb. K nám do Chrudimi jste samozřejmě vždy zváni a vítáni.

 

TIP: součástí zdiva IZOLOX je i zateplení 15/20 cm šedým polystyrenem, výztuže do obvodového věnce i překladů, nezapomeňte tedy k ceně cihel (tvárnic) tyto položky připočítat

 

Pokud se po osobní schůzce rozhodnete stavět s námi, překreslí naši specialisté po podpisu smlouvy nebo objednávky stavební a statické výkresy pro systém IZOLOX tak, aby odpovídaly tloušťky zdiva a stropů. Někdy se jedná třeba jen o pár centimetrů, obvykle jsou zdi z IZOLOXu tenčí než ty z jiných materiálů, proto při stejné zastavěné ploše je vnitřní prostor domu obvykle větší. Ve statické části je nutné upravit i překlady a průvlaky nad okenními a dveřními otvory, posoudit reakce od střešní konstrukce. Je také možné do úprav zahrnout třeba i některá Vaše vylepšení nebo úpravy, na které jste přišli až po dokončení projektu.

Po dokončení všech úprav dostanete výkresy v elektronické i tištěné podobě ke schválení a následně podle těchto výkresů postavíme hrubou stavbu Vašeho domu. O našich realizacích a referencích se můžete přesvědčit zde.

Nechte si spočítat cenu hrubé stavby od společnosti FUTUR!

Pro dotazy volejte +420 603 778 656

Postavíme dům podle Vašeho projektu z cihel či tvárnic

Fotogalerie

Vybíráte projekt? Plánujete stavbu domu? Poradíme Vám!

Jan Černý

Jan Černý

specialista na výběr a výstavbu domů

+420 603 778 656
jcerny@futur.cz

FUTUR s.r.o.
stavební společnost

Korespondenční adresa
(návštěvy zájemců o stavbu)

Pardubická 39
537 01 Chrudim

Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: